Detail van NEW HORIZONS, foto: Carel Fransen / The Eriskay Connection


NEW HORIZONS als kunstwerk-in-boekvorm

Als kunstwerk-in-boekvorm nodigt NEW HORIZONS je uit om op avontuur te gaan, naar een onbekende toekomst. Om van thuis te vertrekken en daar via de rijkst mogelijke omweg weer terug aan te komen. NEW HORIZONS is verschenen in een eenmalige oplage van 2012 genummerde exemplaren. Het boek is meermalen bekroond, en werd opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea en bibliotheken over de hele wereld.

Door de bijzondere bindwijze ligt het boek op alle bladzijde vlak open. De begroting voor de totale oplage bedroeg € 100.000, die zijn samengebracht door een combinatie van voorintekeningen (€ 0 - € 15.000), crowdfunding via Voor de Kunst (€ 15.000 - € 40.000), voorbestellingen (€ 40.000 - € 80.000) en verkopen direct na verschijning (€ 80.000 - € 100.000). De presentatie van NEW HORIZONS vond plaats in het Kunstmuseum Den Haag, op 4 december 2014.

Meer over het ontstaan van de wens om NEW HORIZONS in boekvorm uit te geven en de realisatie van die wens, lees je hier:

De reis naar het boek


750 boeken staan klaar voor de presentatie in het Kunstmuseum Den Haag, foto: Carel Fransen

Colofon

Bij de verwezenlijking van NEW HORIZONS als kunstwerk-in-boekvorm waren de volgende partners aandachtig betrokken:

Lie van Schelven - Wijze raad
Rob van Hoesel - Vormgeving
Sebastiaan Hanekroot / Colour & Books - Lithografie
Stefan Kirschner / IGEPA Nederland - Papier
Arie Lenoir / Lenoirschuring - Druk
Thomas Freitag / Buchbinderei Burkhardt - Binding
Frits van Vliet / Drukgoed - Cassette en afwerking
Robert Cabri - Webontwerp
Wendy van Buul - Arah - Promotie en communicatie

Specificaties

NEW HORIZONS is uitgevoerd als flatbook, omhuld door een genummerde cassette (1 t/m 2012). Naast de normale oplage zijn er 2 Artist Copies (AC) en 12 exemplaren genummerd 0000. Deze zijn beschikbaar gesteld aan de projectpartners, aan Panorama Mesdag en het Kunstmuseum Den Haag.

Oplage: eenmalig, 2012 + 12 + 2 exemplaren, genummerd
Omvang: 212 pagina's
Formaat: 23.2 x 32.9 x 6.7cm
Papier: Z Offset Rough 200gr/m2
Bindwijze: Flatbook in cassette
Gewicht: 3.500gr

NEW HORIZONS aankopen

De verkoopprijs van NEW HORIZONS bedraagt € 218. Zolang er nog boeken beschikbaar zijn, kun je via www.newhorizonsahead.nl een eigen exemplaar van het boek bestellen.


Blader online door het boek

[VIDEO] Wim Pijbes over NEW HORIZONS
NEW HORIZONS op TV

In maart 2017 besteedde TV-programma Panorama Pijbes aandacht aan NEW HORIZONS. Samen met Wim Pijbes keek ik vanaf het strand naar de horizon en bezochten we de plek van waar de foto's gemaakt zijn: het dak van hotel NH Atlantic. Je kunt dat hier terugzien: